Kultura

Intervju sa Andrijom Miloševićem: Morate dati ljudima razlog da se smeju svemu (VIDEO)

Foto: Anica Radosavljević

Foto: Anica Radosavljević

U prepunoj dvorani Centra za kulturu u Smederevu publika je s oduševljenjem i gromoglasnim aplauzima pozdravila glumce i glumice Slobodu Mićalović, Milenu Živanović, Viktora Savića i Andriju Miloševića, koji su izveli predstavu "Šećer je sitan osim kad je kocka" gostujućeg Teatra na brdu. Tim povodom razgovarali smo sa našim proslavljenim komičarem Andrijom Miloševićem, koji je bio raspoložen za razgovor pred našim kamerama.

"Stvarno je bilo fenomenalno, puna sala, prodali su predstavu bukvalno za dvadeset četiri sata, što znači da je publika željna, posebno ovog repertoara koji ima Teatar na brdu. On uvek donosi sreću i radost", rekao je Andrija.

Predstavu je napisao i režirao Nikola Pejaković i doživela je preko sto izvođenja. Komad predstavlja komičnu studiju bračnih odnosa, pružajući uvid u život jednog bračnog para sa Banovog brda. Kroz ovu predstavu, publika se može lako poistovetiti sa situacijama i problemima koje prolaze u svom sopstvenom bračnom životu. Priča prikazuje turbulentne odnose ovog para sa prijateljima, kumovima i komšijama, kao i njihove međusobne svađe i mirenja.

"Ima mnogo potraživanja, ona je inače vrlo zanimljiva, jedan socijalni aspekt iz posebnog ugla, znate kakav je Nikola, čovek izuzetnog talenta, sa nama je radio dosta, imamo tri njegove predstave kod nas".

Pitali smo Andriju šta je ono što čini bračne vode i te odnose duhovitim.

"Ono što vi uradite, kako ga vi učinite duhovitim. Život je generalno duhovit, čak i u ovim tragičnim momentima, čovek traži način da se malo nasmeje i da na neki način preživi. Ovo je jedan dobar lek, stimulans da život učinite bogatijim, tako vam to čini pozorište".

Bili smo radoznali da saznamo da li će mladi čitaoci uskoro imati priliku da uživaju u novoj zbirci poezije sličnoj "Kišnom gliscu".

"Kako da ne, već je završena sledeća knjiga, ali čekam izlazak moje digitalne platforme. Tamo će biti dostupne knjige, a jedna od njih je "Žile pile spašava svet", koja je još specifičnija. To ne radim planski, to jednostavno izlazi iz mene u tom trenutku. Pišem pesme po četiri do pet meseci, uvek razmišljajući o tome šta poručiti deci i na koji način."

""Žile pile" je naučnofantastična epika, pisana u osmercu, desetercu i jedanaestercu. Govori o imaginarnim svetovima kroz koje Žile prolazi kada ga otmu vanzemaljci, šta mu poručuju, kao i o porukama koje prenosi kada se vrati svojim drugarima na Zemlji. Vrlo je zanimljivo, ali to nije jedino.

Takođe će izaći i moja knjiga posvećena veri, koja obuhvata moje intimne drame, pisane kako u poeziji, tako i u prozi. Neke pesme su u rimi, ali je suštinski specifična po tome što predstavlja moju intimu koju dosad nisam otkrio javnosti. Uglavnom, medijima pružam ono što radim u serijama, filmovima i pozorištu, ili na društvenim mrežama kada se obraćam publici. Većinom se bavim zabavom, jer smatram da je to veoma važno u današnjem svetu, jer imate mnogo preozbiljnih ljudi koji nemaju pojma ni o čemu i onda morate dati ljudima razlog da se smeju svemu. Ali, ovo će biti jedna druga perspektiva i mislim da će biti zanimljivo čitaocima i u onom emotivnom smislu nešto drugačije."

Kako je Andrija poznat po svojim vicevima, zamolili smo ga da ispriča jedan za naše čitaoce:

"Nema, vrlo rado, ali nisam odavno ni na Instagramu postavio. Suša. Dođe sušni period i onda treba biti strpljiv".

Andriju Miloševića doživljavamo kao neizostavan deo naše svakodnevice, bliskog nam i dragog. Njegova autentičnost, energičnost i neposrednost na sceni, ali i van nje, stvaraju duboku povezanost sa publikom. Kroz svoj predan rad i potpunu posvećenost publici, Andrija postaje sve više prepoznat kao narodni glumac. 

Pripremila: Anica Radosavljević, dopisnica Boom93 iz Smedereva