Politika

Predstavnici Narodnog pokreta Srbije posetili Stari Kostolac i Drmno

FOTO: Narodni pokret Srbije

FOTO: Narodni pokret Srbije

Predstavnici Narodnog Pokreta Srbije, povereništvo Požarevac, obišli su Stari Kostolac i Drmno i razgovarali sa meštanima.

Kako se u saopštenju koje je ovaj pokret prosledio medijima navodi, od industrijalizacije Srbije koja je počela iz Starog Kostolca pre više od 150 godina, danas, smešteni između tri elektrane, u Starom Kostolcu i Drmnu žive meštani kao svedoci propadanja svojih naselja.

"Gradska vlast na čelu sa SNS-om, na sve načine otežava meštanima život, takoreći prisilno ih iseljava. Prema rečima meštana, pošten i iskren čovek koji ne želi da se učlani u stranku, ne može da ima posao. Ucenjuju meštane otvoreno, bez zadrške, oduzimaju im kvalifikacije, otkazi se dobijaju zbog kašnjenje na miting. Mladi ljudi su prinuđeni da odlaze u inostranstvo i sa sobom vode porodice. Oni koji nisu otišli, žale i planiraju. Za decu nema u dva mesta ni jedne jedine klackalice, o igralištu da ne pričamo. Nema vrtića. Škola je oronula. Društveni život mladih ne postoji, u selu radi samo kockarnica. Sve manifestacije su davno ukinute. Život postoji, ali stoji", navodi se u saopštenju.

Iz ovog pokreta su apelovali na gradsku vlast "da vrati oduzeto dostojanstvo selima, naročito selima koja su ekološki ugrožena. Meštani Starog Kostolca i Drmna žive u nehumanim uslovima, što je nedopustivo u 21. veku", zaključuje se u saopštenju ovog pokreta.