Društvo

Pavlović: Drveće u Ćikošu neće biti posečeno

Foto: Neda Stojićević

Foto: Neda Stojićević

Počeli su radovi na parternom uređivanju “Čikoša”, a to uključuje nove staze, zelene površine i dečije igralište.

“Ono što sada sledi su radovi na parternom uređenju, a to znači izgradnju novih staza, izgradnju novih zelenih površina, očuvanje ovog drveća koje ovde stoji, izgradnju novog dečijeg igrališta i formiranje budućih bašta, kafića. Radovi će se odvijati na ovih 1600 m2”, rekao je gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović i naveo da se očekuje da bi radovi trebalo da traju do 27. avgusta, kada je i rok završetka po ugovoru. 

Kako je rekao vrednost radova je 43,3 miliona dinara sa PDV-om, a firma koja ih izvodi je “Inv Mitrović”.

Završeni su radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, kao i na energetskoj mreži.

Pavlović je rekao da se nada da će radovi u Čikošu biti završeni i pre roka, te da bi u letnjem periodu trebalo da bude završena jedna prostrana celina.

Da ovaj prostor opet zaživi kao što je nekada bio takav pre 30 i 40 godina, kada je bio jedan najbitniji deo grada gde su se okupljali naši građani."

Pavlović je na pitanje o starom projektu koji je urađen pre šest godina, rekao da je zbog estetskih i urbanističkih manjkavosti projekat izmenjen, a da su takođe građani negodovali, posebno po pitanju seče stabala koja je tada planirana.

“Mi smo usvojili zahteve građana i ono što smo uradili odmah pre jedno godinu i po dana jeste da smo okupili opet stručne ljude, među njima je i Milena Grozdanović, arhitekta, koja je naravno donatorski završila i ponovo projektovala. I to je ništa drugo nego izmena starog projekta. Javnost je negodovala najviše zbog drveća."

Inače ugovor sa pređašnjim izvođačima radova koji su izabrani prema starom projektu je raskinut.