Kultura

Promocija knjige Miodraga Majića

Foto: YT skrinšot /TV Tuzla

Foto: YT skrinšot /TV Tuzla

Promocija knjige “U ime naroda i Nove priče” autora Miodraga Majića biće održana pred požarevačkom publikom u restoranu Konak u Požarevcu, večeras od 18 sati.

Udruženje građana “Iskorak” organizuje promociju knjige “U ime naroda i Nove priče” autora Miodraga Majića.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu dr Miodrag Majić, autor bloga posvećenog sudstvu u praksi, objavio je izbor svojih tekstova u zbirci “U ime naroda”, od kojih su mnogi već izazivali veliko interesovanje javnosti, kako stručne, tako i nepravničke. Citirani su i prenošeni u domaćim medijima, gde su predstavljani kao redak primer angažmana sudije koji je rešio da otvoreno svedoči o bolestima nikad izgrađene grane vlasti.

“U ime naroda i Nove priče” je zbirka sačinjena od 23 odabrana teksta, koji su na blogu sudije Majića  objavljivani u periodu od 2015. do 2018. godine. Reč je o beskompromisnim, otrežnjujućim zapisima, a karikaturalnost pristupa obračunu sa domaćom zbiljom i njenim lučonošama, kako je naveo izdavač, mnoge je podsetila na Domanovićevu i Nušićevu satiru, potvrđujući da palanački duh, konformizam i ulizištvo na ovim prostorima imaju stabilan kontinuitet,  piše portal See cult.

Promocija zbirke tekstova “U ime naroda i Nove priče”, biće održana večeras u restoranu Konak u Požarevcu u 18 sati.

Caption