Kultura

Kojot Eyesburn: Uglavnom živimo samo od muzike, bar volimo svoj posao (VIDEO)

Foto: S.Lisac

Foto: S.Lisac

Klub KB u Požarevcu obeležava 30 godina rada, a “Rođendanski fest” otvorio je beogradski rege hardkor bend “Eyesburn”. Kao domaća podrška svirao je mladi bend “Saiga”.

Nastupom grupe Eyesburn, klub KB započeo je proslavu svog 30 rođendana. 

Frontmen Eyesburn-a, Nemanja Kojić Kojot rekao je da je klub KB jedno od retkih mesta u Srbiji koji postoji toliko dugo i nada se da će i dalje biti tu za one koji vole dobru svirku.

U daljem razgovoru za Boom 93 Nemanja otkriva zašto su oni tu već 30 godina, koliko je značajno da postoje klubovi kao što je KB i kakva je današnja muzička scena.

Foto: S.Lisac
Foto: S.Lisac

 Mi svi, više manje živimo samo od muzike, Doduše, radimo i druge stvari u muzici pored Eyesburna, ali uglavnom živimo samo od ovoga. To je taj izbor koji čovek mora da  napravi ako želi da istraje godinama, da uprkos svemu što život donosi, ostane u poziciji da se bavi tim poslom. Od tinejdžerske ljubavi preraslo je u profesionalizam. Što ne znači da mi manje volimo to što sviramo, ali od trenutka kada plaćamo račune onda se situacija malo menja. Eto mi bar volimo svoj posao.” 

Obeležavamo 30 godina benda, sviraćemo što više koncerata ove godine. Postoje nove pesme, kuvaju se idejice pa kad dođe vreme snimićemo album. 

Ima dobrih bendova. Imai h toliko da ne mogu da izdvojim jedan. Postoje scene. Metal scena je dobro organizovana, rege je onako vipe individualna stvar, ali it u ima jako dobrih bendova. Super je scena ima svašta da se čuje. 

Prepoznat kao prostor koji pruža priliku umetnicima da istraže nove zvukove i ideje i izgrade zajednički identitet kulturnih vrednosti, kao i prostor za predstavljanje lokalnih bendova, klub KB je jedan od retkih koji opstaje toliki niz godina. Zahvalnost za to požarevljani duguju vlasniku kluba Bati Radosavljeviću, koji je svojom upornošću uspeo da i novim mladim generacijama omogući upoznavanje sa kulturnom scenom, negujući prostor za interakciju i zajedništvo među ljubiteljima alternativne scene. Bata Radovanović je ove godine dobitnik Povelje kulture za doprinos razvoju i širenju kulture.

Nemanju Kojića Kojota možete gledati na LINKU