Društvo

Sva tri mobilna operatora u Srbiji povećavaju cene

FOTO: Ilustracija/Pixabay

FOTO: Ilustracija/Pixabay

Sva tri mobilna operatora u Srbiji - MTS, A1 i Yettel - podigli su ovih dana ili će uskoro podići cene svojih usluga.

A1 je o tome prethodno obavestio svoje korisnike, dok korisnici MTS nisu dobili nikakva obaveštenja, piše Nova.rs.
 
Korisnici kompanije Yettel obavešteni su o tome sitnim slovima na januarskom računu, na šta, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, niko nije obratio pažnju.

Telekom Srbija je bez upozorenja i najave podigao cene paketa kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije.
 
A1 je prvog dana marta korisnicima putem SMS poruka uputio obaveštenje o predstojećim izmenama cena koje će važiti od aprila, navodeći konkretne cene za sve pakete, ali i rok za raskid ugovora od mesec dana.

Korisnici društvenih mreža pišu o povećanju cena paketa u Yettelu, ističući da na računu iz januara stoji da će biti promena cena od marta. A najveći problem je to što se navodi da je rok za raskid ugovora do kraja februara.
 
Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" podseća da Zakon o elektronskim komunikacijama propisuje da korisnik ima rok od 30 dana za raskid ugovora i to od dana kada je obavešten o povećanju cene.
 
"S obzirom da je Yettel svoje korisnike o tome obavestio preko izdatog računa, a oni su, recimo, putem mejla stigli 5. februara, to znači da rok za raskid teče od tog dana i završava se 6. marta", ukazala je "Efektiva".