Moj grad

Za sufinansiranje medijskih projekata 5 miliona dinara

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

U toku je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Kladovo u 2024. godini.

Shodno Odluci o budžetu Opštine Kladovo za 2024. godinu, za ove namene izdvaja se 5 miliona dinara, navedeno je u Javnom pozivu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Opštine Kladovo

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi milion dinara.

Konkurs je raspisan radi pružanja finansijske podrške proizvodnje medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja građana na teritoriji opštine Kladovo.

Krajnji rok za prijavu je 20. mart 2024. godine.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja Konkursa.

Ocenu projekata podnetih na Konkurs vrši stručna komisija koju imenuje predednik Opštinskog veća Opštine Kladovo. Pozivaju se novinarska i medijska udruženja da pisanim putem predlože članove stručne komisije, kao i teoretičari, analitičari i praktičari iz oblasti medija zainteresovani za učešće u radu komisije, da pisanim putem predlože svoje članstvo u komisiji. 

Više informacija o uslovima učešća na Konkursu i načinu prijave pročitajte na sajtu Opštine Kladovo.