Moj grad

Male ruke vredno rade u humanitarne svrhe (VIDEO)

Foto: Marina Pandurović

Foto: Marina Pandurović

Deca četvrtog razreda osnovne škole u Velikom Gradištu odlučila su da prave narukvice od gumica i prodajom skupe novac za humanitarne svrhe. Akciju su podržali roditelji i za osmomatrovski bazar pripremili kolače kako bi prikupili što više novca.

Višnja i Petra odlučile su da prave narukvice od gumica. Pridružila im se i Minja koja je predložila da prodaju narukvice. Prvo su prodavale za vreme velikog odmora, da bi se onda i ostala deca uključila i počeli su da skupljaju novac za Magdalenu, a kasnije i za Leu.

Danas i sutra 8. marta u parku kod autobuske stanice prodaju svoje narukvice, kao i kolače koje su mame pripremile za ovu akciju. Tu su da nam svima pokažu šta to znači biti human. 

Direktor škole oslobodio ih je nastave kako bi zajedno sa svojom učiteljicom došli u park i pored svih ostalih štandova sa cvećem privukli pažnju prolaznicima kako bi pomogli Magdaleni i Lei da imaju bolje sutra. 

Znaju šta znači biti human, za njih je to nešto kada pomažu drugima i za njih je to biti "brižan".

Mala Ivona rešila je da radove koje je naslikala proda baš danas i jako je srećna što će to neko kupiti, a ujedno i pomoći da se skupi novac.

Petra nam je ispričala kako je sve počelo. Dok je Nikolina opisala kako su odlučile da skupljaju novac i za Leu i rekla da je "Mnogo dobar osećaj kad skupljamo novac u humanitarne svrhe da nekom spasimo život".

Pozivaju vas da dođete i sutra od 10 - 13h i podržite njihovu akciju.

Pripremila Dijana Aleksandrović, dopisnica Boom93 iz Velikog Gradišta