Muzika

Nik Cave & The Bad Seeds se vraćaju sa novim albumom “Wild God”

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

„Nadam se da će album imati efekat na slušaoce kao što je imao i na mene“, kaže Kejv. „Kad krene da prašti iz zvučnika, zanese me. To je komplikovani zapis, ali je takođe duboko i radosno zarazan. Nikada ne pravimo master plan kada krenemo da snimamo. Albumi više odražavaju emocionalno stanje pisca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, ċini se da smo srećni.”

Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći zaokrete i skretanja koja pojačavaju bogatu sliku i emocije u Kejvovim duševnim narativima. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji nežno dotiču prošlost Bad Seeds-a, ali su prolazni, i služe samo da obogate neumornu i nemirnu pokretačku silu benda.

Album je producirao  Kejv, zajedno sa Vorenom Elisom (Warren Ellis), a miks potpisuje Dejvid Fridman  (David Fridmann). Kejv je počeo pisanje albuma za Novu Godinu 2023. godine. Na snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtree-u u Londonu, Bad Seeds su dodali svoju jedinstvenu alhemiju, uz dodatne nastupe Kolina Grinvuda (Colin Greenwood, bas) i Luisa Almaua (Luis Almau, najlon žičana gitara, akustična gitara).ž

"Wild God (Divlji Bog)... nema zajebavanja sa ovim snimkom. Kad udari, udari. Podiže te. Pomera te. Volim to kod njega." - Nick Cave

'Wild God' će biti objavljen na Bad Seed u saradnji sa Play It Again Sam, na streaming platformama, CD-u i standardnim i limitiranim vinil izdanjima.