Hronika

Zadržani zbog pretnji pod dejstvom alkohola

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu (OJT) osumnjičenima D.P. ( 51 godina) i A.D. (44 godine) određeno je zadržavanje od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su 10. marta 2024. godine, u večernjim satima, u Smederevu izvšili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Kako se navodi u saopštenju OJT, osumnjičenima se stavlja na teret da su najpre oko 17,30 časova telefonom pozvali majku oštećenog M.J, uputivši više uvreda i psovki, kao i pretnji po život i telo njenog sina, a zatim su pretnje ponovili i oko 22 časa, uprkos tome što su policijski službenici sa njima prethodno razgovarali i upozorili ih da sa takvim ponašanjem prestanu.

Nakon prijave ponovljenih pretnji osumnjičeni su privedeni u prostorije Policijske uprave u Smederevu i izvršeno je alkotestiranje. Tom prilikom kod osumnjičenog D.P. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,19 promila, a kod osumnjičenog A.D. od 1,37 promila, nakon čega im je određeno zadržavanje, te će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni javnom tužiocu radi saslušanja.