Društvo

Najviše građana prijavilo se za subvencije za zamenu prozora i kotlove na gas

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Građani koji su u prethodnom periodu aplicirali za subvencionisane mere energetske sanacije, danas su sa predstavnicima grada potpisali ugovore.

Kako je danas rečeno, najviše građana prijavilo se za subvencije za zamenu spoljnih prozora i vrata i zamenu postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju efikasnim kotlom na gas. 

Ukupan broj krajnjih korisnika koji ispunjavaju uslove javnog poziva i koji su danas potpisali ugovore je 83, dok je ukupan broj ugovora 86.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Ukupna bespovratna sredstva koje je grad zajedno sa sredstvima ministarstva izdvojio je 13 miliona dinara.

"Ono što nas kao predstavnike grada, a uveren sam i da i predstavnike države posebno raduje, jeste svest svih vas o važnosti energetskih efikasnosti. Kao neko ko na svojoj teritoriji ima energetskog giganta koji funkcioniše na osnovu fosilnih goriva, mislim da imamo najbolju vizuru o tome koliko su važni obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost", naveo je gradonačelnik Saša Pavlović.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Pored ugradnje spoljnih prozora i kotlova na gas, građani su imali mogućnost da se prijave i za meru ugradnje solarnih kolektora na instalaciju za centralnu pripremu potrošnje tople vode, kao i za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.