Društvo

Koji problemi muče građane?

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Građani Požarevca imaju mogućnost da zakažu prijem kod gradonačelnika ili drugih članova gradskog veća ukoliko žele da im iznesu neki problem, predlog ili ideju.

U prethodnom periodu prijemi građana organizuju se jednom nedeljno, a gradonačelnika Sašu Pavlovića smo pitali sa kojim problemima i predlozima dolaze građani.

"Ne bih rekao da su samo problemi, dolaze i po savete. Pošto imamo i pravnu službu, umemo da damo i pravni savet, jer jedan deo stvari zbog kojih građani dolaze kod nas, odnosno problema, nisu vezani za našu nadležnost. Ali naravno, ako iko poznaje procedure i poznaje sistem delovanja i republičkih i lokalnih organa, to je naša gradska uprava, tako da im zaista pružimo tu pomoć i pravnu, a i savet gde i na koja vrata dalje da se obrate, a neretko i mi gledamo da im to što pre ubrzamo šta god da je u pitanju", navodi gradonačelnik.

Kako dodaje, što se tiče nadležnosti Grada Požareca, građani dolaze zbog različitih stvari.

"Konkretno, dolaze zbog socijalne pomoći, jedan deo građana dolazi tražeći posao, ali uglavnom dolaze zbog komunalnih pitanja, odnosno zahteva za komunalnom infrastrukturom, bilo da je to toplifikacija ili putna infrastruktura. Takođe, jedan deo građana dolazi i po pravnu pomoć ili savet", rekao je za Boom93 Pavlović.

Podsetimo, prijem građana kod gradonačelnika Saše Pavlovića moguć je četvrtkom od 16 do 20 časova. 

Sugrađani koji žele da zakažu razgovor sa gradonačelnikom ili gradskim funkcionerima mogu to učiniti svakog radnog dana popunjavanjem obrasca kod službe obezbeđenja u Gradskoj upravi i informisati se kod sekretarice gradonačelnika na telefon 012/539-601.

Pavlović napominje da je čekanje na prijem sada u ovom ustaljenom režimu maksimalno dve nedelje, ali da to često bude i kroz nedelju dana od zakazivanja.