Muzika

Izabrani kandidati za HEMI muzičke nagrade 2024, Srbiju predstavljaju Keni Nije Mrtav, PetarZ i Tamara Kezz!

Poznato je 27 kandidata za četvrto izdanje HEMI muzičkih nagrada, saopštila je EXIT fondacija, partner u HEMI projektu. Među nominovanima su i domaći talentovani izvođači Keni Nije Mrtav, PetarZ i Tamara Kezz!

Od ukupno 325 izuzetnih evropskih izvođača koji čine širok muzički spektar, 27 je izabrano u skladu sa pažljivom procenom međunarodnog stručnog žirija. Izabrani izvođači i bendovi dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija) i učestvuju u početnoj fazi HMA 2024, tokom koje imaju pristup onlajn sastancima i predavanjima kako bi unapredili svoje znanje o izazovima u sektoru Live muzike, zatim stiču akreditacije za učešće na vodećim evropskim festivalima i konferencijama, a dobiće i međunarodnu medijsku pokrivenost.

Međutim, samo devet izvođača (jedan izvođač po zemlji) prelazi u narednu fazu HMA, u okviru koje će dobiti personalizovanu podršku, naprednu obuku i priliku da se umreže i nastupaju uživo na odabranim HEMI partnerskim događajima.

Nakon ove sledi treća, poslednja faza, u kojima će pobednik dobiti međunarodni publicitet, pokriće svih troškova putovanja, učešća i nastupa uživo na EXIT festivalu, zatim podršku u promociji, kao i priliku da svoju karijeru podignu na novi nivo!

Spisak nominovanih:

Estonija

Anna Kaneelina

Bedless Bones

Maria Kallastu

 

Slovenija

Astrid

KiKi

3:rma

 

Mađarska

Freakin' Disco

Ivan & The Parazol

Maluridé

 

Severna Makedonija

Funk Shui

Lufthansa

Vagina Corporation

 

Poljska

Baasch

Franek Warzywa & Młody Budda

Immortal Onion

 

Rumunija

Alone at Parties

Dimitri's Bats

Musspell

 

Srbija

Keni Nije Mrtav

PetarZ

Tamara Kezz

 

Grčka

ΑΜΚΑ

Bhukhurah

VIKKIE x BLK CLD

 

Češka

Aiko

Island Mint

OMNION

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program namenjen talentovanim izvođačima koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i koji žele da dođu do novih tržišta i publike.

 

HMA organizuje Centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI), koji je deo evropske inicijative za podršku izvođačima i muzičkim profesionalcima iz Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.