Društvo

Ambasador Japana posetio Smederevo

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

Ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura posetio je juče Smederevo.

Nakon što je obišao kompanije „Majekava SRB“ i razgovora sa poslovodstvom ove firme,  usledio je prijem u Plavoj sali grada Smedereva, koji su organizovali gradonačelnica Jasmina Vojinović i predsednik Skupštine grada Milan Perić.

U pratnji ambasadora bili su još Cujoši Hatanda, generalni direktor d.o.o. „Majekava SRB“, Šotaro Tanaka, inženjer tehničke podrške i Žikica Andrejević, direktor fabrike u Smederevu.

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović  istakla je da grad ima veoma korektnu saradnju sa ovom poznatom japanskom kompanijom, koja od 2019. godine posluje u industrijskoj zoni, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Smedereva

Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 118 radnika iz Smedereva, a prema rečima generalnog direktora  fabrike, u planu je proširenje proizvodnih kapaciteta, jer „Majekava SRB“ već 6 godina uspešno posluje u  Smederevu. Indikator uspešnosti za nju je vezan i za činjenicu proširenja investicionog plana i kroz grinfild investiciju.

Osim početnog investiranja kroz kupovinu zemljišta, realizovana je kupovina još jedne parcele u industrijskom parku slobodne zone i završena izgradnja druge proizvodne hale.

„Majekava grup“ je osnovana 1924. godine i ove godine će obeležiti stogodišnjicu svog postojanja, rečeno je između ostalog na prijemu.

Sa gostima se razgovaralo i o projektima koje sprovodi ambasada Japana u Srbiji i uspostavljanju jače saradnje grada  sa ambasadom i kompanijom „Majekava SRB“.

Ambasador Akira Imamura je podsetio da je ambasada Japana  ranije  obezbedila donaciju za Tekstilno-tehnološku i poljoprivrednu školu „jDespot Đurađ“ za kupovinu traktora i opreme za obradu tekstila.