Društvo

Dom učenika Poljoprivredne škole od sledeće sezone grejaće se na gas

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Dom učenika Poljoprivredne škole od naredne sezone preći će na grejanje na gas.

Novi sistem grejanja na gas znači da će škola preći sa grejanja na čvrsti energent odnosno ugalj i na taj način dati doprinos očuvanju životne sredine.

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansiraće projekat sa 19 miliona dinara, a ugovor je danas potpisan između ministarstva i Grada Požarevca.

"Očekujemo da već narednu školsku godinu započnemo sa grejanjem na gas, a biće pokrivena površina Doma učenika od oko 4.000 kvadratnih metara. Grad je tražio oko 22 miliona od ministarstva, a odobreno nam je 19 miliona", naveo je za Boom93 direktor Poljoprivredne škole, Slobodan Stojićević.

Vrednost celokupnog projekta prelaska na grejanje na gas Doma učenika je 32 miliona dinara, a isti će od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine biti sufinansiran sa 19 miliona dinara.

Ostatak novca od 13 miliona dinara koliko je još potrebno za realizaciju projekta je učešće Grada Požarevca, potvrđeno je za naš medij iz Gradske uprave.

Opština Petrovac na Mlavi za zamenu postojećih kotlova na mazut kotlovima na gas u svojoj toplani, dobila je sredstva od 9.520.000 dinara na istom konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine i pored Grada Požarevca je još jedna lokalna samouprava u okrugu koja je dobila sredstva na ovom konkursu.