Društvo

Od pet javnih preduzeća, četiri poslovala sa dobitkom

FOTO:Boom93/T.S. Toplifikacija

FOTO:Boom93/T.S. Toplifikacija

U poslednjem kvartalu 2023. godine većina javnih preduzeća u Požarevcu poslovala je sa dobitkom.

Ovo je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i trećih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Požarevac, a koja će se naći pred odbornicima Skupštine Grada Požarevca koja je zakazana ja petak 22. mart.

Na dnevnom redu najavljene sednice naći će se dokument u kome se nalaze izveštaji o poslovanju pet javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Od pet javnih preduzeća, u poslednjem kvartalu 2023. godine, četiri su poslovala sa dobitkom.

Najveći neto dobitak u četvrtom kvartalu ostvarilo je Javno preduzeće “Toplifikacija” koje je godinu završilo sa neto dobitkom od oko 19 miliona dinara.

Neto dobitak ostvarilo je i Javno komunalno preduzeće “Komunalne službe”, a on iznosi 1,67 miliona dinara, dok je JKP “Parking servis” u ovom istom period ostvarilo dobitak od 632.000 dinara.

Pored ova tri preduzeća, neto dobitak ostvarilo je i JKP “Vodovod I kanalizacija” čiji dobitak iznosi 719.260 dinara, dok se u istom dokumentu navodi da ovo preduzeće ima gubitak od 73 miliona dinara koji je ostao iz ranijih godina.

Jedino preduzeće koje je prošlu godinu završilo sa minusom je Javno preduzeće “Ljubičevo”, koje je četvrti kvartal prošle godine završilo sa gubitkom od 18,7 miliona dinara.