Hronika

Ubijenog 74-godišnjeg zatvorenika danima zlostavljali mladići iz ćelije, a bio u zatvoru – zbog petardi

ilustracija/pixabay

ilustracija/pixabay

Ubijeni, a prethodno mučeni zatvorenik S.B. (74) koji je služio kaznu zatvora od 30 dana u zatvoru u Padinskoj Skeli, osuđen je zbog prodaje petardi. Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, on nikada nije krivično osuđivan, a ovo mu je bila prva osuđujuća presuda za prekršaj.

Zatvorenik S.B. star 74 godine umro je 4. februara ove godine u zatvoru u Padinskoj Skeli, od posledica višednevnog mučenja i prebijanja.

Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin uhapšena su trojica zatvorenika koji su u to vreme takođe služila kaznu za prekršaje u zatvoru u Padinskoj Skeli.

Sumnja se da su ova trojica, u sobi u kojoj su zajedno boravili, S.B. svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene, saopšteno je danas iz VJT.

Zbog ovog događaja suspendovano je sedam zatvorskih čuvara, saopšteno je iz Uprave za izvrešenje krivičnih sankcija.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Više infomacija možete pročitati OVDE.