Kultura

Oliver i Nenad: Sva ta putovanja čine jedan mehur oko tebe, koji te i štiti i sputava (VIDEO)

Bend "Kanda, Kodža i Nebojša" nastupio je u Klubu KB u okviru “Rođendanskog festa”, 30. godina od rada kluba. Ovog puta su imali električno-akustični nastup kojim obeležavaju deceniju od izlaska jednog od najznačajnijeg albuma “Volja za noć”. Razgovarali smo sa gitaristom Nenadom Pejovićem i pevačem Oliverom Nektarijevićem o kreativnom radu benda i muzici.

Baš smo pokupili prve primerke reizdanja na ploči, “Volja za noć”. Svirka u KB-u je bila premijera onoga što se očekuje na koncertima u Domu omladine u Beogradu. Ovaj format nismo praktikovali dugo, retko kad smo svirali električno-akustično, kaže gitarista Nenad Pejović.  

Bend je koncertno aktivan, uglavnom su na svirkama i proputovanjima. Pitali smo ih kakvo je iskustvo putovati kombijem na koncerte.

 

Pejović kaže da se, obzirom na to da dugo rade, nalaze u nekoj specifičnoj vrsti mehura s jedne strane. 

Sva ta putovanja i život u kombiju, kao drugoj kući, čini zapravo jedan mehur oko tebe koji te i štiti, napaja i inspiriše, a s druge strane i iscrpljuje i sputava. Sve ti se događa.”

Za Olivera kombi je nužno zlo.

Ne bih kombi mogao da nazivam drugom kućom, kombi je nužno zlo. Ja tu kuću treba da volim, a ne volim je. Kombi jeste druga kuća, teško mi je tako da je nazovem.” 

Kanda, Kodža i Nebojša sviraju u klubu KB od 2004. godine, skoro svake godine.  

Nenad: Otprilike smo bili 14 puta. Ovde je oaza normalnosti. Takvih mesta i nema toliko u Srbiji. Ovo mesto je važno za Požarevac. 

Oliver: Klub je vrlo specifičan prostor, ima neku svoju energiju vrlo specifičnu, kao u nekom muzeju u kome možeš da se opustiš.