Muzika

NATALI DIZDAR osvojila Porin za najbolju žensku vokalno izvođenje

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Na dodeli nagrade Porin zvijezda crvenog tepiha, ali i pozornice bila je pevačica Natali Dizdar koja je s osvojenom nagradom za najbolju žensku izvedbu dokazala da je jedna od najboljih domaćih pevačica.

U izazovnoj haljini domaćeg brenda Hippy Garden Natali je već na samom početku večeri, kao prava diva, zablistala na crvenom tepihu Porina.

Publiku je ponovno osvojila sjajnom interpretacijom pesme Krug, za koju je bila nominovana za najbolju žensku izvedbu. Pesma Krug je deo njenog novog EP-a Blues po kišnim plažama, koji je takođe bio nominovan za najbolji pop album.

Pred sam kraj večeri, zadarska diva se pojavila na pozornici u društvu predivnih koleginica Mie Dimšić i Gine, gde su zajedno izvele hit Parnog valjka, kao počast Huseinu Hasanefendiću Husu i legendarnom bendu koji je dobio nagradu za životno delo.

Nakon trijumfa na dodeli Porina, Natali nastavlja osvajanje scene, pa je prvi put u svojoj 20-godišnjoj karijeri pozvana da nastupi na jednom festivalu. Tako će 19. aprila, sa prelepom baladom "Padamo", stići na pozornicu Zagrebačkog festivala.

"Valjda je došao red i na moj prvi festival u karijeri. Zagrebački se učinio kao dobar tajming da se prezentira još jedna pjesma sa novog EP-a, pa smo se odlučili prijaviti s novim singlom ‘Padamo’ i na taj način jos više podržati taj minijaturni album", rekla nam je Natali, koja se izuzetno raduje nastupu na ovom dugovečnom festivalu na koji dolazi sa svojim bendom.

Pesmu 'Padamo' autorski potpisuju Natali i Vladimir Mirčeta, njen dugogodišnji saradnik, dok je tekst napisao Denis Špičić. To je ista autorska ekipa koja stoji iza hita i za Porin nominovane pesme "Krug".

Za Zagrebački festival, Natali priprema brojna iznenađenja, a otkrila nam je deo onoga što je spremila:

"Dolazim sa svojim originalnim bendom pojačanim s Vladom Mirčetom na trećoj gitari, sviramo jednu atipičnu festivalsku pjesmu koja u izvedbi uživo ponekad zvuči još i bolje nego u originalu, a sigurna sam da će tako biti i na pozornici Zagrebačkog festivala."

Spot za pesmu "Padamo" radio je Hrvoje Banić, a sniman je na rasprodatoj promociji albuma "Blues po kišnim plažama" u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija.

Pre nastupa na Zagrebačkom festivalu, Natali očekuje još mnogo koncerata. Tako je već 10. aprila možete čuti i videti u Zadru, 20. aprila na ostrvu Hvaru, 4. maja u Splitu...