Kultura

Tomić: U stendap komediji možete biti politički nekorektni

Foto: Dragana Udovičić

Foto: Dragana Udovičić

Stendap komedije postaju sve popularnije. Stendap komedija ima niz tih elemenata koji je čine privlačnom i zabavnom formom izražavanja koju publika sve više voli i prihvata. Publika ima priliku da se opusti, oslobodi stresa i jednostavno uživa u trenutku, jer uz smeh lakše može da se podnesu problemi.

Razgovarali smo sa Ivanom Tomićem, glumcem Beogradskog Dramskog Pozorišta i stendap komičarem, uoči njegovog nastupa u okviru “Rođendanskog festa” u klubu KB. 

Teme njegovih komedija su žene, deca i kredit, a kako kaže, piše i smeje se stvarima koji mu se dešavaju na svakodnevmom nivou, zato se i njegov stendap nastup zove “Svakodnevna koma”.

Za nastup se pripremam tako što preko dana prolazim program, slažem bitove (delove komedije) i upijam atmosferu kluba u kome nastupam. Kad nastupam u pozorištu imam rutinu, ali kada nastupam sa stendap komedijom rutina nije moguća. Previše je različitih prostora, publike, okolnosti. Ali, to je deo čarolije.”

Tomić kaže da se ranije mnogo plašio negativne ili tihe publike, ali da sada zna da ako se tako nešto pojavi, da treba da ukaže na tu pojavu i da sa publikom to reši.  "Neki put, međutim, ne obraćam pažnju na to, jer znači da slušaju, prate priču."

Navodi da do sada na nastupima nije bilo nekih bizarnih reakcija, ali jeste neočekivanih.

“Kada nastupam u manjim mestima desi se da na moja pitanja ljudi odgovaraju internim forama koje su meni potpuno nepoznate. To je uglavnom urnebesno."

"Stendap komedija je sloboda da se kažu stvari koje ne možete ni na jednom drugom  mestu. Ima i ono “Smešno je jer je istina” Takodje, u stendap komediji možete biti politički nekorektni. Važno je da možemo da se šalimo sa stvarima i da možemo da se nasmejemo, pa čak i sebi," navodi Tomić.

Ivan Tomić će nastupiti večeras u klubu KB u 21h. Publika će imati priliku da se uz humor identifikuje sa temama koje se obrađuju, a tiču se situacija i problema sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Caption