Društvo

Gde i kako možete odložiti kabasti otpad?

Foto: Boom93/ V.M.

Foto: Boom93/ V.M.

Proleće je period kada se pored kontejnera mogu videti veće količine smeća zbog godišnjeg sređivanja kuća i dvorišta.

Kako se ovakav otpad ne bi nagomilavao pored kontejnera i na ulicama, Boom93 je proveravao kome građani mogu da se obrate kako bi na pravi način odložili svoj kabasti otpad.

Kako je za Boom93 rečeno iz JKP "Komunalne usluge", građani mogu da se jave i iznajme kontejner za otpad.

"Građani mogu kao i do sada da pozovu i da im se kontejner dostavi. Jedini problem je što imamo mali broj kontejnera, tako da često dolazi do gužve. Potrebno je samo malo strpljenja i svi će u nekom trenutku dobiti traženi kontejner", rekao je za naš medij direktor ovog preduzeća, Marko Marjanović.

Zvanična cena iznajmljivanja kontejnera postoji i iznosi 11.769 dinara, ali se građanima koji žele da iznajme isti, ova usluga ne naplaćuje. 

Kako je ranije pojašnjeno, postoji mogućnost da se građani jave ovoj službi i ukoliko imaju kabasti otpad, mogu da ih pozovu, a radnici će kamionom doći i isti pokupiti. 

U Velikom Gradištu svakog aprila organizuje se akcija odnošenja kabastog otpada

Kako je na sajtu ove opštine navedeno, mogu se izneti dotrajali predmeti, stari nameštaj, delovi sanitarne opreme, baštenski otpad i slično. Nije dozvoljeno ostavljati otpadni građevinski materijal (šut). Građanima je savetovano da otpad uredno odlože pored kontejnera ili ispred svojih domova (baštenski otpad uvezan ili u kesama) i da ga ne iznose izvan naznačenog termina koji je označen na stranici.