Moj grad

Na sednici usvojen Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

Foto: J. Milenković/Boom93

Foto: J. Milenković/Boom93

Na današnjoj sednici Skupštine Opštine Kladovo odbornici su usvojili Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period od 2024 do 2026. godine.

Predsednik Opštine Kladovo Saša Nikolić rekao je da je radi smanjenja nezaposlenosti lokalna samouprava opredelila dva miliona dinara više nego prethodne godine, navodi se na sajtu Opštine Kladovo.

"Ove godine je iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara, i to za osposobljavanje mladih za samostalan rad 2 miliona dinara, za realizaciju javnih radova 6,7 miliona, i subvencionisano zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih 1,3 miliona dinara, što predstavlja učešće lokalne samouprave u sufinansiranju ove aktivnosti“, rekao je Nikolić.

Za potrebe izgradnje prihvatilišta za pse, odbornici su usvojili i Predlog Odluke o ukidanju nekategorisanog puta u KO Davidovac. 

Predsednik Opštine Kladovo rekao je da će se nakon sprovedene javne nabavke krenuti sa izgradnjom prihvatilišta, za šta je iz budžeta opštine Kladovo opredeljeno 12 miliona dinara.

Na sednici je prihvaćen i predlog Odluke o produženju važenja Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu.