Društvo

U podne skup profesora Filozofskog fakulteta zbog blokade

FOTO: Screenshot/Youtube

FOTO: Screenshot/Youtube

Inicijativni odbor nastavnika Filozofskog fakulteta pozvao je kolege da se danas u 12 sati okupe ispred zgrade Filozofskog fakulteta.

Povod je blokada fakulteta koja je traje od četvrtka, kao i hajka koja se već duže vreme vodi protiv vanrednog profesora tog fakulteta i novinara Dinka Gruhonjića.

Nastava i sve ostale planirane aktivnosti otkazane su do daljeg. 
 
Profesorka Odseka za medijske studije Jelena Kleut kaže za 021.rs da oni žele da drže svoje časove i da će od institucija sutra u 12 sati zahtevati da im se to omogući.

Na incijativu dekana, u zgradu je pozvana policija kojoj je predočeno da postoji opravdana bojazan da Fakultet ostane nedovoljno obezbeđen.
 
Predstavnici policijske stanice Stari grad legitimisali su sve koji se nalaze u zgradi Fakulteta i posle konsultacija sa nadležnim tužilaštvom preneli obaveštenje dekanatu: policija ne može da reaguje, a blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost, navodi se u saopštenju Dekanata Filozofskog fakutleta.
 
Podsetimo, grupa mladih osoba, mahom mladića, blokirala je u četvrtak Filozofski fakultet u Novom Sadu, zahtevajući da vanredni profesor Dinko Gruhonjić dobije otkaz. 
 
Oni su proveli noć na fakultetu.
 
Protest studenata deo je pritisaka na Gruhonjića koji traje već nedeljama, nakon što je se na društvenim mrežama proširio montirani video snimak sa nastupa na prošlogodišnjem izdanju festivala "Rebedu" u Dubrovniku.