Kultura

Ovog vikenda na repertoaru film "Za danas toliko"

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda nalazi se film "Za danas toliko", koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Biće prikazan danas, 29. marta, i sutra, 30. marta, u 18 časova.

Film donosi priču o jednoj porodici koja je zaljubljena u život, uzdižući realnost iznad tla, terajući tamne oblake vedrinom.

Prema rečima scenariste i reditelja Marka Đorđevića, film „Za danas toliko“ namenjen je apsloutno svima i mogu da ga gledaju jednako i deca i odrasli.

Sve počinje kada Šarenci spremaju omiljene im kolače – čupavace i time mame najstarijeg brata da se vrati kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima.

Više o filmu pročitajte na LINKU

Na repertoaru su još tri filma:

„Godzila x Kong: Novo carstvo“ ⎯ 29. i 31. mart u 20 časova,
"Artur kralj" ⎯ 30. mart u 20 časova i 31. mart u 18 časova i
"Vau vau zvezda 2: Koncert u parku" ⎯ 29, 30. i 31. mart u 16 časova.

„Godzila x Kong: Novo carstvo“ film je koji stavlja Konga i Godzilu u borbu protiv kolosalne pretnje skrivene unutar našeg sveta, izazivajući njihovo vlastito postojanje. Film dublje istražuje istoriju ovih titana i njihovog porekla, kao i tajne Otoka lobanja, otkrivajući mitološku bitku koja je pomogla oblikovati ova izvanredna bića i zauvek ih povezala sa čovečanstvom.

Film "Artur kralj" donosi priču o neraskidivoj vezi, koja se tokom deset dana i 435 milja stvara između profesionalnog avanturističkog trkača Majkla Lajta i uličnog psa saputnika, koji dobija ime Artur.

Lajt očajnički želi poslednju šansu za pobedu i ubeđuje sponzora da podrži njega i tim sportista na Svetskom prvenstvu u avanturističkim trkama u Dominikanskoj Republici. I dok je tim gurnut do svojih najviših granica izdržljivosti, Artur na potpuno drugačiji način pokazuje šta pobeda, odanost i prijateljstvo zaista znače.

Najmlađa publika može pogledati animirani film "Vau vau zvezda 2: Koncert u parku", koji prati Bodija, tibetanskog mastifa od koga se očekuje da bude sledeći seoski čuvar stada veselih ovaca, ali koji nema strasti da preuzme tu ulogu, već želi da postane najveća zvezda rokenrola.

Godinu dana nakon prve emisije Bodi i njegov bend su postali lokalno poznati i imaju verne fanove. Ali, kada im muzički mogul po imenu Lang pruži priliku da idu na turneju sa pop senzacijom, Lil Foki, Bodi i njegovi prijatelji shvate da slava ima svoju cenu i na kraju otkriju da, samo ako ostanete verni sebi, možete da oslobodite moć rokenrola.

Karte se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, po ceni od 300 dinara.

Biletarnica će danas, 29. marta, raditi do 20 časova. U subotu i nedelju, 30. i 31. marta, Biletarnica će raditi od 15.30 do 20 časova.