Muzika

Teja Dora evrovizijsku turneju započinje u Madridu

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Do početka Pesme Evrovizije u Malmeu ostalo je nešto više od mesec dana, a tradicionalno, uoči festivala u nekoliko gradova Evrope organizuju se koncerti na kojima nastupaju ovogodišnji takmičari.

Predstavnica Srbije Teja Dora svoju turneju počinje u Madridu.

Na koncertu u Madridu „PrePartyES“ predstaviće se 28 učesnika ovogodišnje Pesme Evrovizije u koncertnoj dvorani „Sala la Rivijera“.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision-Spain | PrePartyES (@eurovisionspaincom)

Kako organizatori najavljuju, evrovizijske zvezde nastupiće pred 2.500 posetilaca, koji sa nestrpljenjem čekaju da uživo čuju svoje favorite i pesme sa kojima će se takmičiti u Malmeu, a među njima i pesmu “Ramonda”, koju će Teja Dora prvi put izvesti pred evrovizijskom publikom.

Petak (29. mart) i subota (30. mart), predviđeni su za koncerte – prve večeri nastupiće evrovizijski predstavnici iz prethodnih godina, ali i dobro poznate španske muzičke zvezde.

Samo neka od imena su Blanka Paloma, prošlogodišnja španska predstavnica, Tamta (Kipar, 2019), Rosa Lin (Jermenija, 2022), Go_A (Ukrajina, 2020, 2021), Tamara Todevska (Severna Makedonija, 2019), ali i učesnici Benidorm festivala, španskog nacionalnog izbora – Sofija Kol, Endži, Mantra, Almakor, St. Pedro.

Druge večeri, predstaviće se ovogodišnji učesnici, a među njima i predstavnica Srbije, Teja Dora.

Osim zvaničnih koncerata, organizatori u Madridu pripremili su i zvaničnu konferenciju za medije, druženje sa fanovima, pojedinačne intervjue sa novinarima iz čitavog sveta, ali i crveni tepih i ceremoniju otvaranja, gde će svi učesnici ove manifestacije prošetati u paradi zastava.

Nakon Madrida, predstavnica Srbije učestvovaće na evrovizijskim koncertima u Barseloni i Amsterdamu.

Srbija će se na Pesmi Evrovizije takmičiti u prvom polufinalu, 7. maja, pod rednim brojem 2, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.