Društvo

Gimnazija organizuje besplatnu pripremnu nastavu za upis u IT odeljenje

FOTO: Požarevačka gimnazija

FOTO: Požarevačka gimnazija

Požarevačka gimnazija organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osmake koji su zainteresovani za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Prema planu upisa Požarevačke gimnazije za školsku 2024/2025. godinu, predviđeno je jedno odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, u koje će biti primljeno 20 učenika.

Za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima polaže se prijemni ispit, za koji Požarevačka gimnazija, želeći da pomogne učenicima, organizuje besplatnu pripremnu nastavu. Na prijemnom ispitu rešava se test iz matematike.  

Za prijavu učenika za pripremnu nastavu potrebno je da roditelj/ zakonski zastupnik popuni prijavni obrazac, koji može naći na sajtu Požarevačke gimnazije, do ponedeljka, 1. aprila 2024. godine, do 19 h. Pripremna nastava biće organizovana onlajn, kako bi svim zainteresovanim učenicima bila dostupna, navode iz Požarevačke gimnazije.

Nakon navedenog  datuma na e-mail roditelja biće poslata dalja obaveštenja.

Prijava za polaganje prijemnog ispita biće moguća elektronski od15. do 22. aprila 2024. godine, na portalu Moja srednja škola ili neposredno  u prostorijama Požarevačke gimnazije od 19 do 20. aprila 2024. godine, u periodu od 8 do 16 časova.

Prijemni ispit za  upis u ovo odeljenje   je 18. maja, 10-12h.

Plan upisa Požarevačke gimnazije za školsku 2024/2025. godinu predviđa i tri odeljenja prirodno-matematičkog smera, koje će moći da upiše 84 učenika, i dva odeljenja društveno-jezičkog smera, u koja će moći da se upiše 56 učenika.