Društvo

Gde su životinje iz mini zoo vrta u Ljubičevu?

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

Proteklog vikenda usled visokih temperatura, veliki broj građana obišao je Ergelu Ljubičevo.

U okviru ergele postoji mini zoo vrt koji je zanimljiv ne samo najmlađim posetiocima, ali u nedelju građani nisu mogli da vide sve životinje koje se nalaze u ovom delu ergele.

Prema rečima građana koji su se našoj redakciji javili, u mini zoo vrtu posetioci koji su u nedelju posetili Ergelu u popodnevnim satima mogli su da vide samo lame i nekoliko prasadi.

FOTO: Boom93

"Otišli smo oko 17 časova sa decom da prošetamo do Ljubičeva, ali kada smo prišli zoo vrtu videli smo da su skoro svi kavezi prazni, odnosno bili su prazni oni u kojima su koze, ovce i magarac, dok su bile puštene samo lame i prasići", navodi jedna od sugrađanki koja se javila našoj redakciji.

Kako bi proverili ovu informaciju, pozvali smo direktora Ergele, Mirka Stojanovića.

Prema njegovim rečima, životinje su tu, ali su verovatno ranije zatvorene.

FOTO: Boom93/S.Lisac

"Ne možemo da imamo i pre i posle podne smenu, tako da su možda radnici malo ranije zatvorili životinje. Nijedna životinja ne fali", kaže za Boom93 Stojanović.

Podsetimo, kako je Boom93 ranije pisao, u delu Ergele gde je napravljen mini zoo vrt ima nekoliko koza, jarića, par ovaca, zečeva, svinja i prasića i magarac Sima. Pored ovih životinja u Ljubičevu ima i gusaka, pataka i paunova.

Mini zoo vrt je nastao zahvaljujući volji zaposlenih, ali i svim drugim ljudima koji vole Ljubičevo i poklanjaju razne životinje sa svojih farmi.

FOTO: Boom93