Moj grad

Za sufinansiranje medijskih projekata 3 miliona dinara

Foto: Boom93/Jovana Dedić Marković

Foto: Boom93/Jovana Dedić Marković

Gradsko veće Grada Smedereva raspisalo je Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada u 2024. godini.

Kako se navodi u pozivu, sredstva opredeljena za ovaj Konkurs iznose 3 miliona dinara.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnje medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja građana na teritoriji grada Smedereva.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti za sufinansiranje projekta je 10.000 dinara, a najveći 500.000 dinara.

Konkurs će trajati do 20. aprila 2024. godine, a odluka o raspodeli sredstava biće doneta najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja Konkursa.

Ocenu projekata podnetih na Konkurs vrši stručna komisija koju imenuje Gradsko veće Grada Smedereva.

Grad poziva novinarska i medijska udruženja da pisanim putem predlože članove stručne komisije. Takođe, poziva teoretičare, analitičare i praktičare iz oblasti medija, zainteresovane za učešće u radu komisije, da pisanim putem predlože svoje članstvo u komisiji.

Predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju, u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije.

Udruženja i teoretičari, analitičari i praktičari iz oblasti medija predloge za članove stručne komisije mogu poslati, u roku od 10 dana od dana objavljivanja Konkursa na sajtu Grada.

Više informacija o uslovima, načinu prijave na Konkurs, kao i o ocenjivanju projekata pročitajte u Javnom pozivu objavljenom na sajtu Grada Smedereva.