Društvo

Do kada će nam radijatori biti topli?

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

U ponedeljak, 15. aprila po zvaničnoj odluci završava se sezona grejanja u Požarevcu. Povodom toga, kontaktirali smo Rukovodioca tehničkog sistema JP „Toplifikacija“, Zlatka Cvejića.

Cvejić kaže da ukoliko vremenske prilike budu takve da više nema potrebe za grejanjem, 15. aprila će stati grejna sezona.

,,Zvanično, po odluci, 15. aprila završava se sezona grejanja. Ali uslovno, ukoliko su vremenske prilike takve da više nema potrebe za grejanjem mi stajemo sa isporukom toplotne energije, s tim što mi za sada još uvek nemamo tu neku odluku'', rekao je Zlatko. 

Ukoliko se vremenske temperature spuste, Cvejić navodi da grejanje produžavaju.

,,Imamo obavezu do 1. maja da sistem držimo u toplom stanju pod uslovom da je potrebno grejanje'', navodi Cvejić. 

Do 1. maja je po zvaničnoj odluci, ali dešavalo se da za prvomajske praznike se pušta i dalje toplotna energija. Tada su proizvođač i distributer toplotne energije dužni da obezbede isporuku toplotne energije u slučaju da u prethodna dva dana temperatura vazduha izmerena u 21 čas iznosi 12 °C ili manje i da se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju isti vremenski uslovi i u narednim danima.

,,Mi i ovih dana nismo brojali dnevne prekide. Imali smo redukovanu isporuku toplotne energije na tehničkom minimumu. Radili smo tako jer zaista su temperature prilično visoke'', zaključio je Cvejić.