Društvo

Otvorena Bambi staza zdravlja

FOTO: Aleksandar Miškov

FOTO: Aleksandar Miškov

Uz podršku kompanije Bambi, u parku prirode Bukovik kod Požarevca, svečano je otvorena "Bambi staza zdravlja" tokom održavanja Srbija Epic međunarodne biciklističke trke.

Ova inicijativa je jasan odraz angažmana i odgovornosti kompanije prema lokalnoj zajednici, te želje da doprinese promovisanju aktivnog i zdravog načina života. Uređenje staze dužine 6 kilometra ima poseban značaj za sve ljubitelje sporta i rekreacije, ali i za srpske bicikliste koji ove godine obeležavaju 140 godina domaćeg biciklizma.

"Ovo je izvanredan primer kako održivost, razvoj i rekreacija mogu ići ruku pod ruku. Kroz projekat Bambi staze zdravlja, podržavamo ljubitelje sporta, a istovremeno brinemo o očuvanju prirode. Ova inicijativa nije samo simbol našeg održivog poslovanja, već i konkretan doprinos lokalnoj zajednici, pružajući priliku za aktivno uživanje sa porodicom i prijateljima u predivnom okruženju koje Bukovik pruža. Na taj način, promovišemo zdrav način života i razvijamo svest o važnosti zaštite prirode, gradeći zajedno bolju budućnost za sve", izjavila je Ana Diković, ekspertza eksterne komunikacije i  održivost.

Nova biciklistička trasa predstavlja partnerski projekat kompanije Bambi i organizacije Serbia Epic, koja se bavi organizovanjem sportsko-turističko-privrednih manifestacija sa posebnim fokusom na ekologiju. Osim Požarevca, ova serija se održava na različitim lokacijama širom Srbije, a cilj manifestacije je postavljanje osnove za razvoj sportskog turizma u regionu i povećanja interesovanja za grad Požarevac.

"Bambi Staza Zdravlja“ uz pomoć lokalnih institucija, pruža dodatnu vrednost ljubiteljima prirode, sportistima i biciklistima, obezbeđujući siguran prostor za vežbanje i uživanje na otvorenom, doprinoseći promociji Požarevca kao globalno priznate destinacije za planinski biciklizam.