Društvo

Za dečiji rođendan ode cela plata: Koliko koštaju proslave u igraonicama?

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Proslava dečijeg rođendana postala je veliki izdatak za kućni budžet.

Cene u pojedinim igraonicama idu i preko 70 000, za tri sata, koliko i traje proslava rođendana.

Da biste samo iznajmili prostor za rođendan potrebno vam je od 9 000 dinara do preko 13 000 dinara.

Takođe, ni cene zakupa nisu iste. Roditelji imaju u ponudi dve mogućnosti. Celokupni paket sa hranom i pićem za 20 do 30 deteta i 10 do 20 odraslih sa slatkim stolom i animatorima, gde će ukupan račun biti do 70.000 dinara. Druga mogućnost je zakup samo prostora u igraonici uz vašu hranu i piće. 

,,Što se tiče igraonica prva stavka je cena zakupa. Ali na tu računicu treba dodati i torte, i to gde su 25-30 deteta i plus odrasli od 10-20 njih. Plus slatki sto, hrana i piće ako se kupuje. Dodatni plus za ono što se nosi kao čast u vrtićima i školama, i na kraju odevna kombinacija i animatori'', rekao je za Boom 93 jedan od roditelja dece. 

U jednoj od igraonica u Požarevcu za Boom 93 kažu da je zakup sat vremena 4 000 dinara. Tri sata maksimalno može da se zakupi igraonica. U ovoj igraonici u 4 000 spada kompletni pribor za hranu, dve devojke koje rade sa decom i kompletni rekviziti. 

,,Roditelji koji slave rođendan detetu, u igraonicu dođu samo sa tortom i svećicama. Hrana je naša, mi smo i restoran - igraonica. Potrebno je da sami izaberete šta želite da vam deca jedu. Šta izaberete to i platite. Cilj nam je da se roditelji lepo obuku, srede, nabace osmeh i da dođu da slave svom detetu rođendan, a ne da rade. Da rade mogu bilo gde'', kažu u jednoj od igraonica u gradu. 

U ponudi od hrane imaju sve isto kao i u restoranu. Ali uglavnom bude pomfrit, ćevapi i pica. Od pića budu voda i sokići za decu. Inace, roditelji mogu da daju deci i ražnjiće, vešalice i sve što ima u ponudi. 

Piće, hrana i zakup za roditelje do 30 deteta ispada 35 000 plus hrana i piće za odrasle i dodatne animatore i slatke stolove koji su jako popularni.

Roditelji kažu da su cene igraonica za dečije rođendane visoke čak i za one koji imaju novca. Oni koji ne mogu svom detetu da priušte ovakvu rođendansku zabavu preostaje da smišljaju druga i za decu kreativnija rođendanska iznenađenja.

Jer, kako kažu, sada je popularno slaviti rođendan u igraonici uz animatore, i slatke stolove.