Kultura i zabava

Kruševac geto: Tašte nam praštaju, dobri smo zetovi (VIDEO)

Foto: Jovana Dedić Marković

Foto: Jovana Dedić Marković

Prvi april, tradicionalni dan šale, ove godine je u Smederevu obeležen predstavom sastava “Kruševac geto” pod nazivom “Tašta ne prašta” u Centru za kulturu. Pred salom punom do poslednjeg mesta, nakon skoro četiri godine uspešnog izvođenja širom Srbije i Evrope, a po povratku sa turneje u Americi, predstava je u Smederevu pozdravljena aplauzima, smehom i ovacijama publike. U svom prepoznatljivom, humorističkom stilu prikazali su nam svakodnevicu jednog bračnog para i porodične odnose.

Foto: Jovana Dedić Marković

 

Popularni Kruševljani su dospeli u žižu javnosti potpuno spontano.


“Bavili smo se silly comedy rap-om, pre toga smo imali hevi metal bend gde smo zajedno nastupali, posle toga smo otkrili da postoje društvene mreže i nismo ni znali čemu služe, ali spletom okolnosti 2017. godine počinjemo da snimamo klipove. Ljudima se to svidelo i tako je i krenulo - klip po klip, lajk po lajk, pregled po pregled i evo nas gde smo sad”, rekao je Nikola Milenković Čami.


“Mi nismo imali pojma šta je to influenser, svrstavali su nas u sve kategorije, komičari, glumci, muzičari, kompozitori, tekstopisci. U stvari skupina svega toga dovela nas je do nekih većih angažmana”, reči su njegovog kolege Nikole Trišića.


Inspiracije im, kažu, ne manjka. Nalaze je u svakodnevici, naizgled banalnim stvarima i situacijama kojima oni “daju na značaju” i provuku ih kroz svoj jedinstveni filter humora, tako da mi možemo u svakoj od njih prepoznati neki deo sebe i čini se da je baš to ono što im omogućava brz i lak put do srca publike.


Za kraj razgovora imali su bitnu poruku.


“Tašte nam praštaju, dobri smo zetovi, disciplinovani. Praštajte, volite, nikad svoje voljene ne ostavljajte iza sebe. Uvek postoji rešenje, najveći prijatelji su vam vaši najbliži. Životni prioriteti neka nam budi ljudi, a ne ono što je materijalno, pazimo jedni na druge.”

Prilog pripremila Jovana Dedić Marković, dopisnica Boom93 iz Smedereva