Društvo

Bečka policija veruje da je na snimku nestala Danka

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Bečka policija veruje da je devojčica snimljena u tom gradu nestala dvogodišnja Danka Ilić, navodeći u saopštenju da je njena porodica pogledala sliku.

„Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici „Šotenring” naišao na malo dete“, piše u saopštenju dostavljenom N1.

Pošto je uočio sličnost između devojčice i skoro dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, napravio je snimak troje ljudi. On je to stavio na raspolaganje vlastima radi dalje istrage, navode. Kako se oobjašnjava u saopštenju, srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu deteta sprovela državna policija, Кancelarija kriminalističke policije Beč.

Nakon što je porodica nestale devojčice pogledala video materijal, pretpostavlja se da je vrlo verovatno da bi to mogla biti devojčica iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužilaštva. Mole da se očevici i ljudi koji poznaju žene, jave hitno policiji i kažu gde se nalaze

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.

Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primetili dve odrasle žene koje prate devojčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj.

Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zelenoplave boje.

Snimak je navodno napravio srpski državljanin koji je isti potom poslao u MUP Srbije, a nakon čega je kontaktirana i policija u Beču.