Društvo

Policija u Beču objavila fotografije dve žene sa snimka sa devojčicom (FOTO)

Foto: Austrijska policija

Foto: Austrijska policija

Bečka policija zatražila je danas po nalogu javnog tužioca Austrije objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Kako se navodi u saopštenju policije, nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze da se hitno jave policiji, prenosi 021.
 
Dodaje se da je 30. marta državljanin Srbije, koji radi u Beču, prijavio vlastima Srbije da je snimio devojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić.
 
Vlasti u Srbiji su potom slučaj prijavile austrijskim kolegama koje su reagovale, a danas se novim saopštenjem oglasila i bečka policija.
Bečka policija zatražila je, po nalogu javnog tužioca Austrije, objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Foto: Austrijska policija

"Nakon što su rođaci nestale devojčice pregledali slike i izjavili da postoji velika verovatnoća da je u pitanju devojčica iz Srbije, bečka policija je objavila nove fotografije po nalogu javnog tužioca. Zamoljeni su svi građani koji imaju bilo kakve informacije o ženama ili detetu sa snimka da se jave u najbližu stanicu policije", navodi se.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije. Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije, navodi se.
 
Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.
 
Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Foto: Austrijska policija