Film

„Matriks“ dobija i 5. film, uz novog reditelja

Foto: YouTube printscreen/FaceOff

Foto: YouTube printscreen/FaceOff

Serijal "Matriks" dobiće još jedan film, a ovog puta Dru Godard će biti reditelj i scenarista, objavila je kompanija Warner Bros.

To će biti peti igrani film u franšizi Matriks, a Dru Godard poznat je po radu na filmovima "Marsovac", "Koliba u šumi" i "Svetski rat Z".

Ovo će biti prvi Matriks koji neće režirati tvorci Lana i Lili Vačovski, iako će Lili Vačovski biti producentkinja ovog ostvarenja, prenosi Danas pisanje portala The Hollywood Reporter.

Detalji radnje nisu poznati, ali studio je objavio da je Godard došao sa svežom idejom za produžetak ove franšize.

 „Dru je došao sa novom idejom za koju verujemo da bi bila sjajan način za produžetak sveta Matriks,a, jer ujedno odaje počast onom što su Lana i Lili započele pre 25 godina i nudi jedinstvenu perspektivu nekoga ko voli serijal i likove“, rekli su iz studija.

Matriks je među najuticajnijim filmovima

Prvi Matriks objavljen je pre 25 godina i osvojio je gledaoce svojom pričom, specijalnim efektima i prepoznatljivom ulogom Kijanua Rivsa kojom je zacementirao status svetske zvezde.

Priča je pokazala kako je naša stvarnost simulirana od strane pametnih mašina kojima ljudi trebaju samo kao neka vrsta baterija.

Film je zaradio 467 miliona dolara na svetskim blagajnama i dobio Oskare za najbolje vizuelne efekte, režiju, zvuk i montažu zvuka.

 Drugi i treći deo filma dobili su mešovite kritike i zarada je polako opadala, ali ova franšiza ostala je deo pop-kulture i dobila je novi film pod nazivom Matriks: Uskrsnuća 2021. godine.

Taj deo zaradio je najmanje novca, čemu nije pomogla ni pandemija ni brza objava na striming servisima, ali deluje da će ipak biti prilike da se vide još neke priče iz ovog univerzuma.

Izvor: The Hollywood Reporter