Društvo

Koliko će vas koštati hotel za gume?

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Nakon promene guma na svojim vozilima, vozači se suočavaju sa problemom njihovog čuvanja. U Požarevcu, kao i u ostatku Srbije, postoji nekoliko opcija za skladištenje guma koje donose dodatne troškove vlasnicima vozila. Boom 93 kontaktirao je par auto servisa u gradu i pitao kako se kreću cene za čuvanje zimskih guma.

Jedan od auto servisa u Požarevcu nudi uslugu čuvanja guma po ceni od 80 dinara po gumi, plus porez koji iznosi 96 dinara po gumi na mesečnom nivou. Za kompletni set od četiri gume, mesečna cena iznosi 704 dinara.

Drugi servis vozačima nudi čuvanje guma po ceni od 120 dinara sa PDV-om po gumi, što na mesečnom nivou za set od četiri gume iznosi 480 dinara.

Treći auto servis ima nešto drugačiji pristup, ne nudeći mesečno čuvanje, već samo polugodišnje. Cena usluge zavisi od veličine guma i toga da li su gume sa felnama ili bez. Cene se kreću u rasponu od 2.000 do 3.500 dinara za šestomesečni period.

Vozači bi trebalo uzeti u obzir ne samo cenu, već i uslove pod kojima se gume čuvaju, kao što su bezbednost, temperatura i vlažnost skladišnog prostora, što može značajno uticati na očuvanje kvaliteta guma. Osim toga, potrebno je razmotriti lokaciju servisa i dostupnost usluge, kako bi se olakšao proces preuzimanja i postavljanja guma.


Od 1. aprila prestala je sezonska obaveza korišćenja zimskih pneumatika, pa su oni kojima su letnje gume dotrajale u dilemi šta da rade, da li da kupe nove po višim cenama, ili da se odluče za polovne.

Nedavno smo kontaktirali par servisa u Požarevcu i pitali koje su im cene.