Politika

Otkriveno ime liste SNS liste za beogradske izbore: Vučić dao potpis podrške

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Lista Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu zakazane za 2. jun zvaće se „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, sa nazivima koalicionih partnera sa kojima će učestvovati na beogradskim izborima.

U podne je SNS sa koalicionim partnerima počela sakupljanje potpisa za izbornu listu.

Potpis podrške dao je  član SNS koji obavlaj funkciju predsednika Srbije, Aleksandar Vučić u Gradskom odboru Zemun. U Zemunu je i lider SPS Ivica Dačić kao i liderka Zavetnika Milica Đuređević Stamenkovski.

Vučić je na pitanje kako je došlo do odluke o zajedničkom izlasku an izbore širokog fronta u kojem su osim SNS i SPS, ali i SRS i Zavetnici i još manjih partnera, Vučić je rekao da je potreno jedisbtvo i da budemo što čvršći jer su teška vremena preed nama.

 – Zemlja mora da ide napred i to nije pitanje političkih sujeta već da li možemo da uradimo nešto za zemlju. Beograd je važan za Srbiju i mora da bude na dobrom putu jer je privredni motor- rekao je Vučić.

Upitan o bojkotu opozicije rekao je da oni neće učestvovati u „tom cirkusu“.

Naveo je da je opoziciji sve učinjeno i da su izbori raspisani zbog njih. Na to je Dačić dobacio molbu da više ne raspisuje izbore.

– Pretera ga sa ovim izborima svake godine – rekao je Dačić, koje je Vučić sve vreme zvao „glavni šef“.

 Vučić je najavio da će novi gradski beogradski izbori biti 2028. a predsednički i parlamentarni 2027.

Opet se zapitao kako može mrtav čovek da glasa i izrazio spremnost da se ispune preporuke ODIHR.

– Priče da vam je birački spisak kriv za sve su bajke za malu decu. Kad ne možete da opravdate svoj poraz onda vam je uvek neko drugi kriv – kazao je Vučić.

Vučić je na pitanje o bojkotu opozicije rekao da će mnogo njih izaći i da je važno ići na izbore.

Prema njegovim rečima, Beograd danas i pre deset godina se puno promenio, od Ikee do Džejmija Olivera.

Poverenica naprednjaka za Beograd Ana Brnabić je, kako prenosi B92, potpis podrške dala u prostorijama Opštinskog odbora Savski venac.

Podršku su potpisali i Irena Vujović, članovi Predsedništva SNS Jelena Tanasković, Goran Vesić i Nebojša Bakarec, a tu si i Dubravka Đedović Handanović, funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić, predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović, državni sekretar ministarstva za sport Marko Kešelj.