Društvo

Jović: Preko 80 procenata radova na bazenu je gotovo (FOTO)

Kompletna rekonstrukcija bazena i uklanjanje postojećih bazena privodi se kraju. Gotovo je betoniranje i hidroizolacija na velikom bazenu, a testirano je korito velikog bazena.

“Urađeno je testiranje korita i svih podzemnih instalacija. Bazen je napunjen vodom, čekalo se pet dana da li će biti nekih odstupanja.  Testiranja su pokazala da je sve kako treba, nivo vode se nije spustio uopšte,  ostao je na istom nivou kao i kada je napunjen.”, rekao je za Boom 93, Milan Jović, član gradskog veća zadužen za omladinu i sport.

Jović kaže da je nakon uspešnog testiranja korita velikog bazena ostalo postavljanje pločica, kao i nastavak postavljanja behaton ploča.

Što se tiče ukupnih radova preko 80 procenata je već gotovo. Radovi će biti završeni do početka sezone. Bazen će početi sa radom kao i svake godine početkom juna, u zavisnosti od vremenskih uslova."

Još uvek nije poznato koliko će biti ulaznica za bazen.

Podsetimo, Firma „Revolution architects“ je izradila i donirala projekat rekonstrukcije bazena u vrednosti od 3,5 miliona dinara.

Rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na gradskom bazenu Sportskog centra radi grupa izvođača iz Beograda i Subotice za skoro 223 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 266 miliona dinara sa PDV-om. 

Gradski bazen je trebalo hitno rekonstruisati. Radio je  35 sezona, a star je 36 godina. Stanje gradskog bazena u Požarevcu proverile su i nadležne službe Grada Požarevca i konstantovale da je bazen u izuzetno lošem stanju, te da je potrebna hitna rekonstrukcija i bazena i bazenske tehnike oko bazena, a takođe i plaže oko bazena. Bilo je vidno  oštećenje na pločama koje su narušavale bezbednost kupača, ne samo u bazenu već i van bazena.