Društvo

Golubac predstavio svoju ponudu na Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Na ovogodišnjem sajmu nautike Privredna komora Srbije je u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Agencijom za upravljanje lukama predstavila projekte „Zaplovi Srbijom“ i „Probudi Dunav“ koji imaju za cilj razvoj nautičkog turizma u Srbiji.

Na štandu Privredne komore Srbije, Turistička organizacija Golubac, predstavila je bogatstvo svoje turističke ponude.

U okviru projekta „Zaplovi Srbijom“, u kome je planirano da se u opštini Golubac izgradi nova marina na Dunavu.

Predviđeno je da marina obuhvati i upravni objekat sa prostorom za jedriličarski centar i parking mesta. Sredstva za izgradnju marine u Golupcu već su obezbeđena u budžetu Republike Srbije, a krajem prošle godine je raspisan tender za izbor izvođača radova. Ovaj projekat ima za cilj da unapredi nautički turizam u Srbiji i da stvori infrastrukturu za putovanja rekom.

U okviru razvojnog plana opštine Golubac, uključujući strategijski dokument, pripreme za realizaciju izgradnje marine na Dunavu se približavaju završetku. Pored marine, trebalo bi da se izgradi i deo šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Ova staza spada u evropsku biciklističku rutu „EuroVelo 6“, koja se prostire od Francuske do Rumunije, a što će značajno obogatiti turističku ponudu opštine Golubac.

Cilj opštine Golubac je da unapredi nautički turizam kako bi se dodatno obogatila turistička ponuda.

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova u Beogradu održan je u periodu od 4. do 8. aprila.