Kultura

Ove nedelje u Bioskopu "Radnička klasa ide u pakao"

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Ovog vikenda u Bioskopu Centra za kulturu biće prikazan film "Radnička klasa ide u pakao", koji je osvojio prestižne nagrade na ovogodišnjem FEST-u.

"Radnička klasa ide u pakao" reditelja Mladena Đorđevića  je crna komedija sa elementima trilera i horora.

Na ovogodišnjem FEST-u nagrađen je sa tri prestižne nagrade. Dobio je nagradu za najbolju režiju, nagradu „Nebojša Đukelić“ za najbolji film u glavnom takmičarskom programu festivala, kao i nagradu FEDEORA za najbolje evro-mediteransko ostvarenje.

Premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru.

Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate. Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom.

U požarevačkom Bioskopu na repertoaru je 12. aprila u 18 časova.

Na repertoaru su i sledeći filmovi:

  • „Vau vau zvezda 2: Koncert u parku" ⎯ 12, 13. i 14. april u 16 časova,
  • "Isterivači duhova: Ledena pretnja" ⎯ 12. april u 20.30 časova i 14. april u 18 časova,
  • "Prisila" ⎯ 13. april u 18 časova i
  • "Prvo predskazanje" ⎯ 13. i 14. april u 20 časova.

Najmlađa publika može pogledati animirani film "Vau vau zvezda 2: Koncert u parku", koji prati Bodija, tibetanskog mastifa od koga se očekuje da bude sledeći seoski čuvar stada veselih ovaca, ali koji nema strasti da preuzme tu ulogu, već želi da postane najveća zvezda rokenrola.

Godinu dana nakon prve emisije Bodi i njegov bend su postali lokalno poznati i imaju verne fanove. Ali, kada im muzički mogul po imenu Lang pruži priliku da idu na turneju sa pop senzacijom, Lil Foki, Bodi i njegovi prijatelji shvate da slava ima svoju cenu i na kraju otkriju da, samo ako ostanete verni sebi, možete da oslobodite moć rokenrola.

Film Sofije Kopole „Prisila“ govori o čuvenom bračnom paru Presli i njihovoj turbulentnoj vezi, posmatrano isključivo iz ugla tada mlade Prisile Presli.

O legendarnom Elvisu Presliju i danas se sa velikim interesovanjem piše, govori i snima, a njegov bračni život jednako intrigira javnost. Kamerom Sofije Kopole, a prema Prisilinim memoarima, snimljen je film o njima i njihovoj povezanosti, započinjući sve od onog trenutka kada su se njih dvoje upoznali i kada je tinejdžerka Prisila zakoračila u život superzvezde rokenrola spozanjući da u privatnim trenucima on postaje i neko drugačiji.

Glumica Kejli Spejni za ulogu Prisile dobila je nagradu „Volpi Cup“, za najbolju glumicu na italijanskom filmskom festivalu u Veneciji.

 „Isterivači duhova: Ledena pretnja“ peti je film u ovoj franšizi. Radnja je smeštena tri godine nakon događaja iz prethodnog ostvarenja (Isterivači duhova: Nasleđe; 2021).

Porodica Spengler se vraća na mesto gde je sve počelo – kultni vatrogasni dom u Njujorku. Udružuju se sa izvornim Isterivačima duhova, koji su razvili tajnu istraživačku laboratoriju kako bi hvatanje duhova postavili na viši stepen.

Prilikom otkrića drevnog artefakta, oslobađa se zla sila, i novi i stari Isterivači duhova moraju da udruže snage kako bi zaštitili svoj dom i spasili svet od drugog ledenog doba.

Horor film „Prvo predskazanje“ predstavlja događaje prikazane koji prethode događajima iz filma "Predskazanje" snimljenog pre skoro pola veka. Taj film nagrađen je Oskarom za najbolju originalnu muziku.

Nel Tajger Fri igra mladu Amerikanku koja je, kako bi započela život u službi crkve, poslata u Rim. Nailazeći na tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju sopstvenu veru, stvari oko nje izmiču kontroli, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

U filmu glumi naša glumica Milena Božić.

Karte, čija cena iznosi 300 dinara, mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu.

Radno vreme Biletarnice od ponedeljka do petka je od 8 do 20 časova. U subotu i nedelju, 13. i 14. aprila Biletarnica će raditi od 15.30 do 20 časova.