Sport

Novak prebrodio probleme, pobedio i servirao osvetu Muzetiju

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u osmini finala Italijana Lorenca Muzetija rezultatom 7:5, 6:3. Detalje tog meča mogli ste da pratite u lajv blogu na sajtu Sport Kluba, kao i u direktnom prenosu na SK1.

Novak će igrati protiv De Minora u narednoj rundi, koji je bio bolji od Popirina rezultatom 6:3, 6:4.

ATP Monte Karlo gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.
Đoković je pravio nekarakteristično veliki broj grešaka na početku, dok je Muzeti maestralno otvorio meč i poveo 2:0.

Novak je potom „tražio“ sebe i ubitačni nivo igre na koji nas je navikao i uspeo da ga se domogne – problematični bekhend je proradio u ključnim trenucima i Novak u osmom gemu brejkom anulira zaostatak – 4:4.  Srbin je brejkom pri vođstvu 6:5 rešio prv iset u svoju korist.

U prvom delu drugog seta viđena su tri uzastopna brejka, nakon čega je prvi nosilac vodio 3:1. Muzeti je uspeo da smanji na 4:3 u nastavku, ali ga je Đoković sasekao u korenu – oduzeo servis rivalu i potom autoritativno, bez izgubljenog poena, dobio servis gem i čitav meč.

„Malo sa publikom je bilo na 4:3 razmene reči. Posle toga sam došao do momentuma, on je spustio fokus. Igrao je fantastičan tenis do tada, morao sam mnogo da trčim. Ovo je šljaka, stvari se brzo menjaju. Brejk prednosti nije velika prednost. U drugom setu smo videli rolerkoster. Drago mi je što sam ostao čvrst“, rekao je Novak i dodao:

„Zadovoljstvo je u mučenju, zato i igramo ovu igru. Nisam na najvišem nivou. Danas je bio veliki test, protiv sjajnog tenisera, koji sjajno igra na šljaci, prošle godine sam izgubio. Kada sam servirao u drugom setu, to mi je bilo u glavi, da valjda neće da se desi isto što i prošle sezone“.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a u osminu finala se plasirao zahvaljujući ubedljivom trijumfu nad Romanom Safijulinom 6:1, 6:2.

#related-news_0

Muzeti je do trećeg kola došao zahvaljujući pobedama nad Tejlorom Fricom 6:4, 6:4 i Arturom Fisom 6:3, 7:5.

Ranije tokom dana je svoje učešće na turniru okončao Miomir Kecmanović porazom protiv Grigora Dimitrova.

Ovaj meč je i „repriza“ (ili prilika za revanš) prošlogodišnjeg susreta kada su se ovi teniseri sastali u Monte Karlu – sastali su se takođe u osmini finala, tada je Muzeti trijumfovao.