Hronika

Još se traga za telom Danke Ilić

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Policija je i danas nastavila potragu za telom dvogoišnje Danke Ilić iz Bora, a od utorka se pregleda okolina kuće D.D, osumnjičenog za ubistvo devojčice.

Policija pretražuje širi atar sela Zlot, pojate kao i nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu. Prethodnih dana je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, pošto je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara.

Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju, a posle 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana, a na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D.D. priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog za ubistvo D.D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.