Moj grad

Ambasador Kine u poseti smederevskoj železari

FOTO: R. Momirović / Boom93

FOTO: R. Momirović / Boom93

Ambasador Narodne Republike Kine Li Ming i delegacija Hebei provincije na čelu sa Liu Ksiaomei, izvršnom potpredsednicom Asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama i Vang Vejlijang, zamenikom generalnog sekretara Komunističke partije Kine iz provincije Hebei posetili su danas kompaniju HBIS Srbija u Smederevu.

U njihovoj pratnji bili su i direktorka Odeljenja za evropske i spoljne poslove kancelarije Lang Luhong, direktorka Odeljenja za međunarodnu saradnju Zhang Jie, kao i delegacija Pokrajinskog odeljenja za nauku i tehniku, navodi se na sajtu Grada Smedereva.

Među zvanicama koje su danas posetile i obišle fabriku bili su gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović i predsednik Skupštine grada Milan Perić.

Posle dobrodošlice, obilaska prigodne izložbe fotografija, gosti su zajedno sa rukovodstvom fabrike najpre obišli pogon Tople valjaonice, Operativni centar, a zatim  i postrojenje nove  Aglomeracije.

Sa gostima se razgovaralo o dosadašnjim rezultatima rada smederevske železare, ali i o budućim planovima. 

Kako se dalje navodi na sajtu, u cilju postizanja visokokvalitetnog razvoja kompanije HBIS razgovaralo se i o do sada primenjenim inovacijama  u fabrici, ali i investicijama koje bi mogle uslediti u kasnijem periodu.