Društvo

Svakom đaku u Beogradu po 20.000 dinara - umesto besplatnih udžbenika

FOTO: Boom93 / N.Stojićević

FOTO: Boom93 / N.Stojićević

Roditelji osnovca i srednjoškolca u Beogradu dobiće po detetu 20.000 dinara koje će moći da iskoriste za kupovinu udžbenika ili da na drugi način raspodele ta sredstva.

To je danas izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.
 
Šapić je rekao da se time pruža prilika roditeljima da sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac će moći da potroše na druge potrebe.
  
"Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16.000-17.000. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet", rekao je Šapić.

Prijavljivanje počinje u ponedeljak, 22. aprila, a trajaće do kraja leta, pri čemu će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije korona virusa, rekao je Šapić.
 
Šapić je najavio i da će biti nastavljena praksa besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike Beograda. Kao i prethodne godine, prijavljivanje će biti u opštinama, a vrednost besplatne kartice iznosi oko 39.000 dinara.