Društvo

Hedlajneri na Majskoj gitarijadi: Goblini i Artan Lili

Foto: Artan Lili-Braca Nadeždić

Foto: Artan Lili-Braca Nadeždić

Prema nezvaničnim informacijama, 42. Majska gitarijada ove godine trajaće dva dana, 1 i 2. maja, a specijalni gosti biće šabački bend “Goblini” i beogradski “Artan Lili”.

Program gitarijade biće podeljen na dva dana, 1. i 2. maj. Prema javnoj nabavci koju je raspisao Centar za kulturu Požarevac, Goblini će nastupiti 1. maja, dok je Artan LIli planiran za 2. maj, kada će biti održano i takmičenje neafirmisanih autorskih bendova. 

Pored Goblina i Artan Lili, u revijalnom delu, nastupaće Guybrush Treepwood i  Divert iz Požarevca, prošlogodišnji pobednici takmičarskog dela gitarijade Rihter iz Beograda, grupa Majkan –Apatin, Aman Zaman iz Svilajnca, novosadski bend Glasovi iz unutrašnjosti i Požarevačko-kragujevački ska/punk bend „ČVRGE“.

Takmičenje neafirmisanih bendova planiran je kao i svake godine 2. maja. Konkurs za prijavu bendova otvoren je do 20. aprila. Nakon toga će biti poznati bendovi koji će se naći u konkurenciji za prve tri novčane nagrade.

Novčane nagrade za takmičarske bendove biće na nivou prošlogodišnjih. Bend koji osvoji prvo mesto dobiće 120 hiljada dinara, drugo mesto 80 hiljada, a treće 50 hiljada dinara.

Podsetimo, prošle godine Majska gitarijada premeštena je sa Moravske lagune na stadion malih sportova kod Sportskog centra. Ova informacija je prošle godine izazavala burne reakcije. Međutim, ispostavilo se da je ovaj potez bio dobar, najviše bendovima, kako zbog infrastrukture koju im ovaj prostor nudi, tako i zbog bolje obezbeđenosti  i blizine centra grada.