Moj grad

Završetak radova na putu Ram-Bratinac očekuje se do jeseni

FOTO: A. Pavlović

FOTO: A. Pavlović

U toku su radovi na rekonstrukciji puta od Bratinca do Rama, koji su od ključnog značaja za poboljšanje lokalne infrastrukture i saobraćajne sigurnosti. Boom 93 kontaktirao je Preduzeće za puteve Požarevac kako bi saznali kako teku radovi na ovoj saobraćajnici.

Nakon što je završen završni sloj asfalta do sela Bradarac, trenutno se radi na završetku bankina, koje su ključne za bezbednost puta. Predstoje radovi na obeležavanju puta i dodatnim završnim radovima koji će poboljšati kvalitet i sigurnost puta.

FOTO: A. Pavlović

Do sada je asfalt na pojedinim delovima puta podignut za 5 do 8 centimetara u odnosu na prethodnu površinu, što je uzrokovalo da mnogi vozači oštete svoje automobile pri prelasku sa novog sloja asfalta na stari.

FOTO: A. Stepanović

Prema rečima Stevana Milanovića iz Preduzeća za puteve Požarevac, razlika u visini asfalta će se izravnati dodavanjem kamena, što će omogućiti nesmetano prolazak vozila.

,,Radovi još uvek traju i očekujemo da će biti završeni do jeseni. Trenutno smo fokusirani na deonicu od Rama do Kličevca, nakon čega ćemo se vratiti na prethodne delove puta", izjavio je Milanović za Boom93.

U narednih mesec i po dana, radovi će se intenzivirati kako bi se projekat privodio kraju, uzimajući u obzir i predstojeće vremenske uslove koji mogu uticati na dinamiku radova.

FOTO: A. Pavlović