Moj grad

Žena pretučena zbog crne magije

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom Z. L. (36 godina) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoka, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo.

"Osumnjičenome se stavlja na teret da je krajem novembra 2023. godine u Smederevu u večernjim satima, ponevši sa sobom jednu metalnu šipku bez najave ušao u kuću oštećene stare 57 godina kojoj je nakon kraće rasprave i upućenih pretnji najpre zadao više udaraca u predelu glave i tela, nanevši joj kritičnom prilikom teške telesne povrede u vidu dve frakture lobanje i otvoreni prelom desne šake, kao više hematoma u predelu grudnog koša i nogu. Nakon izvršenog krivičnog dela osumnjičeni je, pošto je prethodno polomio dva mobilna telefona i računar oštećene, napustio lice mesta, a događaju su najverovatnije prethodili neraščišćeni računi između osumnjičenog i oštećene koja mu je u ranijem periodu u više navrata pružala usluge otklanjanja crne magije", navode iz Tužilaštva.

Kako se dalje navodi, po nalogu dežurnog javnog tužioca odmah je izvršen uviđaj lica mesta, a nakon sprovedenih hitnih i intenzivnih radnji u saradnji sa nadležnom policijskom upravom najpre je utvrđeno da se osumnjičeni nalazi na teritoriji Grada Beograda na nepoznatoj adresi, zbog čega je za njime i raspisana potraga, da bi najzad, 15. aprila 2024. godine u Sirakovu, prilikom redovne kontrole od strane policijskih službenika Policijske stanice u Velikom Gradištu utvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je i sproveden u prostorije Policijske uprave u Smederevu, gde mu je najpre određeno zadržavanje, a nakon salušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i pritvor.