Moj grad

Obeleženo 57 godina postojanja Predškolske ustanove

Foto: Envato elements/ilustracija

Foto: Envato elements/ilustracija

Svečanom akademijom u sali Doma kulture Predškolska ustanova „Neven“ proslavila je 57 godina postojanja i rada.

Deca ovog vrtića priredila su priredbu, kojom su poslala poruke o prijateljstvu, drugarstvu i ljubavi, navodi se na sajtu opštine Kladovo.

Direktorka PU „Neven“, Slađana Šterling, istakla je da je ova obrazovno-vaspitna ustanova mesto gde se raste, razvija i uči kako se postaje čovek i zahvalila lokalnoj samoupravi na svesrdnoj podršci, roditeljima koji su svojim aktivnim učešćem sve učinili lakšim i ostvarivim, ali i zaposlenima jer su prava mera svega vrednog što čini „Neven“.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, kako se navodi na sajtu, poželeo je uspeh u daljem radu i naglasio da predškolska ustanova „Neven“ predstavlja kolektiv za primer u oblasti predškolskog obrazovanja i vaspitanja najmlađih kladovljana.

"Brinući o 427 mališana, od najmlađih do onih grupa pred polazak u školu, 62 zaposlena radnika, iskazuju nemerljivu ljubav i privrženost prema onome što je svima nama najvažnije, našoj deci. Zahvalni smo im i uvek ćemo biti. Ljubav, drugarstvo, poštenje, znanje i sve ono što deca ponesu iz našeg „Nevena“ ne može da se zaboravi i nešto je što nema cenu. Moji saradnici znaju da insistiram i uvek ću to činiti da podrška ovoj ustanovi bude na vrhu prioriteta kojima se bavimo. Kao lokalna samouprava uložili smo više sredstava u renoviranje, nove sobe i opremanje. Znamo da nikada nije dovoljno, da može i treba još da se ulaže i pomaže. Ulaganje u obrazovanje i vaspitanje naše dece je zalog za budućnost", istakao je Nikolić.

Predsednica aktiva direktora obrazovno-vaspitnih ustanova u opštini Kladovo, Dragana Dumitrašković, naglasila da je posao vaspitača jedan od najlepših poziva, koji nosi i veliku odgovornost i dodala da „od nas zavisi u kakve će ljude izrasti naši mališani, ali gledati odrastanje tih mladih duša retka je privilegija“.