Društvo

Rezervisanje parking mesta uskoro samo u drugoj zoni

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Gradsko veće Grada Požarevca je na sednici koja se održala 16. aprila razmatralo o izmeni cenovnika usluga JKP “Parking servis” Požarevac.

Ono je prihvatilo odluku Nadzornog odbora Parking servisa Požarevac da se ukine usluga rezervisanih parking mesta u prvoj zoni parkiranja. 

Kako su naveli u obrazloženju, analiziranjem iskorišćenosti parking prostora posle ukidanja parking mesta u prvoj zoni u Tabačkoj ulici kao i praćenjem efikasnosti korišćenja rezervisanih parking mesta, uočeno je da se ona samo povremeno koriste, tako da je uskraćena optimizacija iskorišćenosti parking prostora za kojim postoji velika potreba na teritoriji grada Požarevca.

Na osnovu usvojenog rešenja o kategorizaciji parkirališta, u prvoj zoni je maksimalno vreme parkiranja ograničeno na tri sata (180 minuta).

Takođe, korištenje rezervisanih mesta za parkiranje stvara poteškoće za one koji imaju dnevna ograničenja na korišćenje parkinga.

,,Ukidanjem mogućnosti rezervacije parking mesta u prvoj zoni, JKP „Parking servis“ Požarevac kao vršilac komunalne delatnosti upravljanje javnim parkiralištima, neće trpeti finansijske posledice, već će imati i korist u većoj frekventnosti vozila na ovim parking mestima”, navodi se u obrazloženju.

Ova odluka biće na na sledećem skupštinskom zasedanju.