Kultura

Šta možete pogledati u Bioskopu ovog vikenda?

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Ovog vikenda na repertoaru Bisokopa Centra za kulturu je pet filmova.

Na repertoaru su sledeći filmovi:

  • "Nojeva barka" ⎯ 19. april u 16 časova i 21. april u 18 časova;
  • "Nina i ježeva tajna" ⎯ 20. i 21. april u 16 časova;
  • "Ingeborg Bahman ⎯ putovanje u pustinju" ⎯ 20. april u 18 časova;
  • "Nebesko" ⎯ 19. april u 18 časova i 21. april u 20 časova i
  • "Bezgrešna" ⎯ 19. i 20. april u 20 časova.

"Nojeva barka" predstavlja zabavan i originalan pristup jednoj od najpoznatijih epskih priča. Film prati dva miša, harizmatičnog pesnika sa užasnom tremom na pozornici i talentovanog i šarmantnog gitaristu. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smeju da uđu na Nojevu barku. Uz pomoć lukave bubašvabe i sreće koja im se nasmešila, Vini i Tito uspevaju da neprimetno uđu na Barku i zajedno spreče sukob između mesoždera i biljojeda. U isto vreme, životinje izvode niz klasičnih pesama inspirisanih poznatim pesnikom Vinisijusom de Moraesom. 

"Nina i ježeva tajna" francuski je film prikazan na 19. Kids fest-u. Nina voli da sluša priče za laku noć koje joj priča njen otac, priče o ježu koji otkriva svet. Ninin život se okrenuo naglavačke pošto je njen otac ostao bez posla u fabrici zbog pronevere koju je izvršio njegov nadređeni. Sa svojom prijateljicom, ona kreće u potragu za spasavanje života koja vodi do otkrića skrivenog blaga u fabrici.

"Ingeborg Bahman ⎯ putovanje u pustinju" biografski je film o nemačkoj spisateljici Ingeborg Bahman.

Iako veoma mlada, ona je na vrhuncu svoje karijere i njena veza sa legendarnim Maksom Frišom je strastvena, ali profesionalna trvenja lagano počinju da ometaju ljubavnu harmoniju.

Kada Ingeborg pati zbog nastale situacije, prijatelji su tu da joj pomognu. Odlazi na put u pustinju gde pronalazi put natrag ka sebi i što je još važnije – ka svom pisanju.

"Nebesko" je domaći film reditelja Marija Glamazića, inspirisan duhovnim nasleđem dinastije Nemanjić. Junaci filma su deca današnjice Dušan i Hristina koji će nam otkrivati razloge zbog čega je većina vladara ove dinastije kanonizovana za svetitelje, koristeći svoju maštu kao vremeplov, a istinite priče iz prošlosti probudiće u njima najdublje i najlepše emocije i krunisati ljubav kao najjaču silu na svetu.

U filmu igraju Nebojša Dugalić, Luka Radović, Ksenija Milosavljević, Andrea Ržaničanin, Hadži Aleksandar Đurović, Dejan Gocić, Dušan Jović i Nada Stankov.

U filmu "Bezgrešna" glavnu ulogu tumači Sidni Svini.

Duboko religiozna žena, Cecilija, započinje novo poglavlje u svom životu kad je s velikim entuzijazmom dočekaju u predivnom i slavnom italijanskom ženskom manastiru.

Na prvi pogled, manastir izgleda kao oaza spokoja, a Cecilija je srećna što može da doprinese zajednici koja ju je srdačno prihvatila. Međutim, njen san o mirnom životu brzo se pretvara u noćnu moru dok otkriva užasne tajne unutar manastirskih zidina.

Karte za filmove mogu se kupiti po ceni od 300 dinara na Biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

Radno vreme Biletarnice od utorka do petka je od 8 do 20 časova.

U subotu i nedelju, 20. i 21. aprila, Biletarnica će raditi od 15.30 do 20 časova.